Etikett034-religionsfilosofi
Läst 1182 ggr
[Kathja]1
2014-02-17, 13:14

Morgondagens Tro - en ny sajt

Vi har nu startat en ny sajt - Morgondagens Tro

Det är en plats för dig som känner att det kan finnas en Gud men kanske inte den ”Gud” som vi kanske har lärt oss om via olika religioner - en ofta begränsande och inte allt för sällan allt annat än kärleksfull Gud. Här pratar vi om Gud i ett större perspektiv.

Skillnaden på den och gårdagens tro är att det är en tro på Gud som inte har sitt ursprung i någon religion men trots det går att finna i dem alla. Morgondagens tro utgår ifrån dig och din personliga väg till tro – en tro som landar i Gud.  Här inne hittar vi tillsammans till vår tro genom diskussioner med högt i tak - min väg är inte på något sätt bättre än din. 

Välkommen att titta in till oss!

/Kathja

Håkan L
2014-03-17, 19:14
#1

Hej Kathja,

Jag tänker att vi alla är individer, men att vi djupast sett hör samman och att ingen av oss lever utanför Gudomen. Delar av forskarvärlden är nu inne på tankar om att själen ör odödlig och att allt hör samman.

Se gärna om den nya omvälvande forskningen om universum, där den erkände forskaren Robert Lanza påstår ha hittat bevis att själen är evig och att vi alla hör samman. Han har i stora drag kommit fram till samma slutsats som många mystiker och filosof dvs, evigt liv och att det finns en lagbundenhet även för våra tankar och handlingar.

Med vänlig hälsning Håkan

[Kathja]1
2014-03-17, 19:23
#2

Ja visst är det intressant att se hur det allt mer går att bevisa Guds existens!  Tack för tipset om Lanza, ska kolla upp honom. ❤️

Upp till toppen