Etikettmedlemspresentationer
Läst 5421 ggr
AnneN
2009-04-11, 23:36

Presentationer

I denna tråd tänkte jag att det vore trevligt om vi medlemmar ville skriva en liten presentation om oss själva.

Det är ju alltid trevligt att kanske kunna få ett litet humm om vem som döljer sig bakom ett användarnamn. Glad

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

AnneN
2009-04-11, 23:46
#1

Jag heter Anne och är Sajtvärd på Filosofi och Blandrashundar + att jag är Medarbetare på några andra iFokussajter.

Jag är en glad, djurtokig person som är intresserad av väldigt många olika saker.

Bor med sambo, 1 hund, 3 katter & 2 råttor i en lägenhet i Luleå.

Så här svarar 118100 på frågan "Vem är Anne?":

"118100 tror att Anne är en söt och skojig tjej. Vi tror att hon gillar att jaga vampyrer och att hon skulle vilja åka till rymdstationen Mir."

Haha, ja det där med att jaga vamyrer, ja hittar jag någon så lovar jag att berätta det Flört

Vill du veta mer om mig så är du välkommen att fråga, jag lovar att inte bitas Oskyldig

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Maja
2009-04-12, 00:18
#2

Hejsan!

Maja heter jag och är 19 år gammal. Född och uppvuxen i en liten by i Uppland, men packade mina väskor och flyttade till Närke i slutet av augusti i fjol. Läser en grundkurs i sociologi och socialpsykologi på universitetet här och planerar att bli något stort i framtiden, vet inte vad bara. ;)

Kom i kontakt med filosofi första gången under gymnasietiden då jag läste Filosofi A. Tyckte då att det bara var allmänt flummigt och att man i stort sett kunde säga vad som helst och få beröm för det. ;) Men sedan nu när jag läser på universitetet så stöter jag på filosofer i litteraturen titt som tätt, vilket har intresserat mig allt mer och mer! =)

Med vänlig hälsning,
Maja
Sajtvärd på Islandshäst iFokus
Medarbetare på Ridsport iFokus

Tatsja
2009-04-12, 09:27
#3

Hej, jag heter Ann och är 54 år, men kallas här på nätet för Tatsja. Är värd för fotboll och Medarbetare i Kost, Whisky, Misshandel och Kvinna.

Jag är skild sedan -99 efter 25 års äktenskap. Har fött 4 barn, men har bara 3 i livet. Dotter - 72 som har 2 flickor -98 och -99. Son -76 en dotter som blev tre år på skärtorsdagen och slutligen en son -79 som blivit mambo efter flytt. Tur jag bor i radhus. Han har 2 rum på nedre våningen och jag har 3 rum. Sen är det gemensam dusch och kök.

Är handikappad efter en svår trafikolycka -95. Hamnade i rullstol med orden att jag var förlamad från midjan och nedåt, permanent. Men kärringen mot strömmen gav sig inte. Efter 2 år så kunde jag slutligen gå hjälpligt med rollator. Den har jag inte kunnat vara utan sedan dess, då balansen är lite si och så.

Jag älskar att ha gårdens barn här hemma. Vi bakar mycket och även lagar mat. Tror det är viktigt att de får lära sig. Men ofta kommer de bara för att "hänga" och leka med Tatsja.

Ja, Tatsja. En blandning mellan Bordercollie/Karelsk Björnhund. Hon fyllde 9 år förra december. Fast oftast kallas hon för vingmutter eller Tasmanska djävulen. Hon äter allt och då menar jag allt, även icke ätbart, som matter glasögon.

Min Avatar är min älskade Tax Pento. Han gick bort för ett och ett halvt år sedan. Hela 16 år. Saknaden finns än.

Vill ni veta mer, så är dt bara att fråga.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

spikes
2009-04-12, 11:19
#4

Hej!

Jag heter lena och mitt nicknamn är spikes…jag är Medarbetare inne på blandrashundar i fokus,är ägare av en collie och en blandis mellan rottis och chabrador….

jag är 46 år 3 barns mor varav en har flygit ur boet ochde andra är tonnisar…alla pojkar.

jag är en levnads glad människa som tar vad livet ger,och omvandlar de mest jobbiga sitsar till något mera positivt,att leva vidare med…erfarenheterna är många långa och gedigna. 

Vi ses….Glad

MVH

Lena

Freke
2009-04-13, 01:30
#5

Hej och Hå!

Freke heter jag är 44år och är Medarbetare på Blandrashundar och Whisky.

Är ägare av den "Farliga" blandrasen Kaukasisk Ovtjarka/Schäfer, har för många råttor hemma(sambons intresse) en ödla, en fågelspindel och en orm och 2 egna barn och en bonus, men är relativt enkel vilket gör det svårt för en del? Eftersom jag inte kan, vill eller orkar lida in mina tankar i silkespapper.. Utan säger precis vad jag tycker och tänker, vilket resulterar i att man får en hel del ovänner..

Men jag lever för problem, främst då det gäller hundar, har jobbat på med hundar eller fyllhundar hela livet.. dvs jag har jobbat på Krogen eller med pälsiga hundar hela livet,.. har rest runt i stort sätt hela jorden och letat hundar, hundproblem och lärt mig av dom..
Många har svårt då jag vet vad jag talar om annars talar jag inte..

Är inte rasistisk utan bara konsekvent, gillar inte människan då hon har en benägenhet att vara falsk.. vilket hundar aldrig är,, gillar dom inte morrar dom eller biter.. hmm rätt lika med en annan.. brukar morra mot det jag inte gillar, och bita ifrån kan jag om det behövs.. Räds ingen, fanns en.. men inte längre..

Hälsn. Freke

Medarbetare på Beroenden.ifokus & Brott.ifokus

Hennum
2009-04-13, 19:23
#6

Jag heter johanna, och är Medarbetare här. *stolt* har aldrig varit Medarbetare på en sajt innan. ^^

Bor och pluggar i Lund. Läser för tillfället socialpsykologi inom sociologi, nästa termin ska jag börja på socionomprogrammet. Tidigare kurser jag läst på universitetet är pedagogik och praktisk filosofi. Innan dess läste jag en terminslång kurs till personlig assistent då jag efter samhällsprogrammet tvivlade på att jag skulle kunna få jobb.

Jag har alltid älskat filosofi och det var på gymnasiet där jag lästa A och B som jag insåg att det nog är mitt favoritämne trots allt.

Men det är länge sedan jag läste filosofi och har glömt mycket detaljer, är väldigt rostig helt enkelt, vilket gör mig lite ledsen, helst skulle jag vara proffs på filosofi. ^^

Utöver det så tycker jag om djur, människor, fest, musik, kläder och att laga mat. :) Har en pojkvän i trelleborg oxå. Gemensamma intressen som han och jag har är foteviken, vampyrlajv och fotografi.

Tufft att detta forumet snart är igång! Har drömt om det så länge :)

/ Johanna Hoogendoorn, ordförande för Kattens Talan

[Aremea]
2009-04-20, 02:46
#7

Minou här, 23 år gammal och djupt intresserad av allt från tamråttans genetik, hästhovens konstruktion och beteendepsykologi till medvetandefilosofi och allmän naturvetenskap.

Jobbar som klickertränare och hovvårdsspecialist, har en jädrans massa husdjur och tycker att alla borde läsa "Märk Världen" av Tor Nörretranders.

Hoppas på många givande samtal här! :)

/Minou

Believeing is fine, thinking is better!

cosmonita
2009-04-20, 16:51
#8

Nyss fyllda 40 år, utan ålderskris, djurälskande sjuksköterska. Jobbar med lungsjuka så jag har haft många möjligheter att reflektera över livet och döden…

Har hundar, katter och tamråttor, gillar att läsa och lyssna på musik.

Ayena
2009-04-21, 14:09
#9

60 plus är denna filosofiska kvinna som bor i Malmö. Fd sajtägare på Existens och numera Medarbetare på sajten.

Intressen är först mitt måler och teckning. Vidare är jag intresserad av existensiella frågor (naturligtvis). Filosofi ligger ju ganska nära dessa frågor så därför finner jag det intressant.

Jag är också tarottolkare och håller kurser i tarot.

Ja ni kan läsa mer om mig på min personliga sajt Glad

//

Saga85
2009-04-21, 16:10
#10

En 23årig drömmare här. Fram tills igår var jag sjukskriven pga depression, men nu är jag bara arbetslös och längtar tills hösten. Då har jag tänkt att fortsätta utbildningen jag i höstas inte klarade av - medieproduktion med inriktning manus. Efter utbildningen hoppas jag på att kunna syssla med klippning och manus. Passar mig utmärkt - min nogranna, pedantiska, "pysslar"sida och den mer flummiga, fantasifulla sidan.

För tillfället gör jag inte så mycket om dagarna. Tar hand om mina djur - en iller och två vattensköldpaddor. Samlar kraft, inspiration, försöker orka med vardagen och vänner. Och det börjar bli bättre. Alla tunnlar har sitt ljus, och jag börjar finna mitt.

Wargmane
2009-04-23, 14:46
#11

Tjoohoooo!

Wargmåne här!! 50 minus hehehe

Jag har många järn i elden , gillar Ifocus för dess mångfald!

Är nog väldigt mycket filosof…när andan faller på !!

_B.B //Kristina

**Målet Är Att Livet ska Levas…
*…tha mi a' lorg…*
**
_Medarbetare på Existens

EvelynKatt
2009-04-25, 17:50
#12

Knappt 22. Har två orientaliska katter som jag lever och andas för. Jag har stamnamn och har haft två kullar med orientaler. För tillfället alldeles för mycket att göra, i kombination med alldeles för lite ork.

Sr-Siberia
2009-05-11, 04:35
#13

Godkväll (även om det för de flesta är natt nu).

Sr.Siberia här, har inte hunnit läst så många trådar här ännu, men det bör komma allt eftersom.

Är för stunden aldeles lagomt ung och åldrad,disträ och mångsidig.

Iaktar, läser, ser och funderar hellre än att jag talar,skriver. Då mina ord enkelt tolkas åt annat håll än jag personligen menat då jag format meningarna.

Må väl.

 

93/

// Sr. Siberia

Medarbetare Astrologi

Mullibolla
2009-05-15, 10:01
#14

Hej alla! Jag heter Ann-Katrin, men kallar mig Mullibolla här. Är medlem i Viktminskning i Fokus också.

Har alltid varit väldigt intresserad av existensiella, andliga, religiösa och filosofiska frågor. Tycker mycket om att vända och vrida på resonemang och är öppen för mycket.

Bor i Sthlm med min yngsta dotter.

Kram på er!

fridelfina
2009-06-09, 15:57
#15

Carina heter jag är 44 år, gift 2 barnsmamma samt är studerande med sommalov för tillfället. Läser mest, svarar på en del inlägg men startar sällan egna trådar.

 
 

Hennum
2009-07-01, 19:49
#16

Ni måste skriva mer hörrni! Jag och nog många andra vill veta vad det är som gömmer sig där men som vi inte får ta del av. Så alla ni som inte skriver så mycket, skriv mer. Jag ber er, i filosofins namn! :P eller nåt…

/ Johanna Hoogendoorn, ordförande för Kattens Talan

vimes
2009-07-05, 23:04
#17

Jag är ett riktigt smart-ass, högpresterande på IQ-tester, 1.9 på högskoleprovet, dryga 100 högskolepoäng (i: Historia, Svenska och Idéhistoria), läser "massor" av böcker och ogillar TV. Och ja, jag har glasögon.

Jag har också kört truck och krökt rygg på ett stort lager i 5 år.

Jag är också ensamstående pappa med delad vårdnad av en dotter på drygt 1,5 år.

Dessutom är jag spelnörd. Inte så mycket tid för dator- och TV-spel längre , tyvärr. Däremot gillar jag sociala spel, strategispel där ett gäng svettiga killar i 25-årsåldern sitter och dricker kaffe runt ett bord in på småtimmarna.

Ut över det spelar jag gärna blodiga och svettiga street hockey-matcher med mina vänner hela sommaren.

Hälsovådligt högt koffeinintag har jag för övrigt.

Maria
2009-07-13, 23:08
#18

Hejsan.

Jag är 47 år. Gift och har en vuxen son. Bor i Göteborg.

Jag älskar att laga mat och min trädgård och så är djur ett stort intresse. Har två katter. Snacka om att låta som en "grå mus"Obestämd

Jag arbetar som forskningssköterska med populationsstudier på Göteborgs universitet.

Jag röker och tar mig gärna en prilla emellanåt och älskar god öl. (kallas för blandmissbruk eller…?Flört)

Jag tycker mycket om att diskutera med andra och få ta del av andras funderingar. Det är genom andra man växer tycker jag.

/Maria

Hopoksia
2009-07-16, 03:06
#19

Hej! Jag har varit här förut men då under nicket Ayena. Nu heter jag Hopoksia men är samma person.

Det bästa är att läsa på min personliga sida.

Det blir mindre och mindre på iFokus eftersom jag ger mer och mer tid till målning och teckning, min stora passion.

Här är en länk till min konstsida

http://www.gillasart.onatima.se/

Detta är en trevlig sajt så därför kommer jag tillbaka igen Glad

Kram

cirrun
2009-07-17, 21:21
#20

Jag har en presentation på min personliga sida, därför vill jag bara för skojs skull skriva här en aforism tänkt av

Vauvenargues :

"Värsta vad ödet kan dela en människa är dålig talang och

enorm behov av beröm och ära"

(troligen  någon har använt detta för att beskriva maktmänniskor och politiker, jag klipte den av en tidning för länge sedan Skrattande)

Maria
2009-07-17, 21:22
#21

#20 Den var bra…Flört

/Maria

Hennum
2009-07-19, 00:33
#22

hihi. jo, den var riktigt bra. ^^

hm.. vi hade ett väldigt bra citat på en lapp vid vår dator när jag var liten. Något om gödsel och växande och övergödsling. attans att jag inte kommer ihåg! Lappen borde finnas någonstans. ska leta när jag kommer hem nästa gång.

/ Johanna Hoogendoorn, ordförande för Kattens Talan

cina65
2009-08-01, 19:16
#23

Hej Carina heter jag och är Sajtvärd på bruksaraber.

Jag är 44 år och bor med sambo, tre ungdommar, tre hundar, 17 katter ( för tillfället, det är 3 som fått bebisar), ett lamm, 7 ankor samt 3 hästar (snart 4) på en gård i Skåne.

Arbetar med dementa och gillar detta jättemycket.

Mina största intressen är givitvis mina djur som jag verkligen brinner för.

Detta var lite om mej.

Mvh Carina

Mvh Carina

Sajtvärd på Arabiska fullblod iFokus och Irish Cob

Medarbetare på Tonåringar iFokus

AnneN
2009-08-01, 19:25
#24

Varmt välkomna hit ska ni vara allihop Glad

_**/Mvh Anne
**~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
_Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Bjornen
2009-08-13, 09:25
#25

Björn Engström heter jag och bor på en liten bondgård norr om Falun. Jag har sysslat med växter och odling sedan 4-5 års åldern och kanske tidigare så mina odlingserfarenheter är nu nästan 50 år. Jag har provat att odla det mest som går och inte går. All min odling går ut på att försöka lära mig alla koplicerade samband som finns i naturen. Kulturhistoria, folktro, släktforskning hos människor och växter, trädgårdshistoria, miljö, natur, hembygdsforskning, historia och olika kulturyttringars historia och förändringar är mina stora intressen. Det jag är intresserad av går jag mycket djupt in för. Jag läser mycket och har läst många tussen böcker, skrfter och urkunder från flera århundraden.

Jag brukar kalla mig trädgårdsmästare, hembygdsforskare och folkbildar. Alla min förvärvad kunskap vill jag förmeddela till andra. Vi har mycket att lära av historien och den kunskap som förvärvats genom tusentals års utveckling som vi under kort tid nästan utplånat.

Mer finns att läsa under min sida.

Pleasant
2009-08-16, 13:29
#26

Hejsvejs!

Jag heter Mia, fyller 18 år nu i december. (Behöver jag säga att jag längtar? :))

Jag bor i Skåne och går i trean på barn och fritidsprogrammet med inriktningen social och pedagogisk verksamhet. Jag är en riktig pluggnörd och har MVG i de flesta ämnen som vi har läst hittils. Efter studenten ska jag direkt in på högskolan är det tänkt och läsa socionomprogrammet, jag längtar något så enormt! :D

Förövrigt är jag en snäll, empatisk och rolig tjej som har lätt för att få vänner men svårt att behålla dem. Jag är en riktig djurälskare men min mamma är tyvärr allergisk.

Medarbetare på Filosofi.ifokus & Tonåringar.ifokus

 

Min blogg: Miijauh

Blobban
2009-09-17, 22:26
#27

HejGlad

Hennum
2009-09-24, 17:37
#28

Hej blobban!

Vem är du? ^^

Kul att du ska läsa till socionom pleasant! det har jag börjat med nu och det är otroligt spännande men mycket jobbigare än vad jag trodde. så om jag får ge dig ett tips vilket jag gör oavsett om jag får eller inte så är det att dels ta en paus från pluggandet eller åtminstonde plugga något som är lite lugnare. Många i min klass som kommer direkt från gymnasiet har inte fixat det, och det är ändå folk med bra betyg som är plugghästar. Något jag har haft otrolig nytta av nu i programmet är pedagogik, läste en termin av det förr förra terminen. dels lärde vi oss mycket teorier som man inte tagit upp på gymnasiet, och dels mycket om sitt eget lärande.

Men i vilket fall som helst så önskar jag dig lycka till! :D Det är skitkul där.

/ Johanna Hoogendoorn, ordförande för Kattens Talan

Pleasant
2009-09-24, 17:52
#29

Tack för rådet men jag klarar mig nog :) Jag har velat gå på högskolan sen första året i gymnasiet och har massa äldra vänner som jag följt med och hälsat på på deras högskolor och liknande :) Min pojkvän gick också från gymnasiet direkt till högskolan och han är ingen pluggnörd men han klarar sig galant så det tror jag nog jag gör med =) Typ som att högskolelivet är gjort för mig :D Jag längtar något oerhört enormt och jag nojjar mig hela tiden för att jag inte ska komma in.. :) Men det fixar sig nog!

Vilken högskola går du på? :)

Medarbetare på Filosofi.ifokus & Tonåringar.ifokus

 

Min blogg: Miijauh

Hennum
2009-09-25, 11:55
#30

Jag läser i lund. ^^ jag tycker om att det inte är någon inriktning på socionomprogrammet där. plus att man (tyvärr) har lättare att få jobb om man läst i lund än i malmö eller kristianstad.

men vi kanske inte ska prata om det här. känns som att vi kapar tråden lite. :P jag kunde bara inte låta bli från början. Oskyldig

/ Johanna Hoogendoorn, ordförande för Kattens Talan

Pleasant
2009-09-25, 13:34
#31

Måste bara säga att där om jobben har du fel :P Min pojkväns mammas kompis är socionom och har varit det i 42år, hon säger att de som läst i kristianstad och karlstad eller jönköping får lättare jobb eftersom, speciellt karlstad, har bättre rykten och så om sig :) Menmen :D Man får säkert jobb var man än läser.

Medarbetare på Filosofi.ifokus & Tonåringar.ifokus

 

Min blogg: Miijauh

Hennum
2009-09-25, 18:14
#32

Det kan säkert beror lite på var man söker osv. Alla jag pratat med har sagt lund. Men det är strunt samma, det var inte därför jag valde det. ^^

(AnneN säg till oss på skarpen om vi har kapat tråden aldeles för mycket Skäms )

Ingen annan som vill presentera sig?

jag har sett att det har tagits lappar från filosofiska institutionen i lund om det här forumet, ingen av dem som är här?

/ Johanna Hoogendoorn, ordförande för Kattens Talan

eggy
2009-10-21, 22:26
#33

Jag är bara en vanlig amatörfilosof;- tycker livet är en teater, och hitter ingen harmomni i dagens tillvaro. Grubbler för mycket över somliga människors djupa egocentriska beteende, men tror på att det goda skall segra till sist. Men vad är då gott? Och hur hitter vi balansen?

Apelsinen
2009-12-20, 12:02
#34

Hej!

Mitt vanliga alias runt om på nätet är 2dark4u och jag skriver enligt de lärde klassisk filosofisk lyrik.

Och för att pressentera mig så lägger jag upp ett enkelt men ändå ganska filosofiskt alster, på engelska.

Our fate

It's all an illusion
A memory of time
The start of confusion
The worlds biggest crime

It is what it is
Not beautiful or great
The worlds largest quiz
That is our fate

Skogselva
2010-01-13, 18:01
#35

Skulle säga vad jag heter, men just nu ifrågasätter jag det. Heter jag verkligen det jag heter, eller kallas jag bara för detta?

Mina föräldrar ser mig som en Pernilla, men själv kan jag inte relatera till det, därav min undran. I skrivande stund känner jag en stark koppling till naturen, och skulle gärna ge mig ut på barfotapromenad i skogen, om det inte varit så kallt… Så Skogselva är nog mer av mitt namn just nu, än bara ett nick. Flört

I övrigt studerar jag till bibliotekarie, filosofierar, drömmer om att bli författare och önskar att det blir sommar igen så man kan kasta av sig skor och jacka. Glad

Pernilla, värdinna för Månväsen ifokus och för Epoker ifokus. På månväsen kan ni just nu läsa om Den flygande holländaren, Spöken, m.m. och på Epoker finns att läsa om East India Trading Company och absint - men självklart mycket mer, bland annat stridvagnsspärrar och utdöda yrken!

Jag söker också medarbetare/artikelförfattare till båda sajterna. Är du intresserad av antingen Folktro eller Historia - eller kanske både och, så låt mig veta! Glad

rolnor
2010-01-15, 16:39
#36

Rolf var namnet, intresserad av ALLT och gillar att diskutera saker, introverta såväl som extroverta, hela spektrtat av det vi kallar "tillvaron"Glad

"Det onda har vingar, men det goda tar sig fram med snigelfart." -Voltaire.

[Norum]
2010-08-16, 10:03
#37

Jag antar att de flesta vet vem jag är… Är tillbaka efter en tids uppehåll men då hette jag Skruttis och har nu bytt till mitt namn, Norum.

Jag har sajten Godmanskap och sen snurrar jag runt på en del diverse andra sidor. Glad

Tankar och funderingar över livet och dess krokigheter har jag hur mycket som helst av ibland. Vill gärna veta "varför" och "hur" om det mesta. Oskyldig

Moonwing
2011-02-17, 10:18
#38

..wingen här!… ensamvarg i medelåldern, som vill  hitta å förstå mer än jag vet..söker alltid!Flört

Till vardags är jag en "Trollunge"..går aldrig emot mina naturliga instinkter om jag kan, försöker vara genuin..även om det är hårt..

-arbete  -älskar rättvisa-hatar orättvisa..

Har inga speciella intressen faktiskt, har prövat det mesta i mitt liv..när det gäller olika intressen. Är idag mer engagerad av vad som händer med mig å människor i vår andliga utveckling..försöker hålla balansen emellan allt detta..inte lätt!

..besök gärna min sida, så får ni en större bild, kanske..Flört

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Aldebaran
2011-02-17, 12:05
#39

hej wingen kul å se dig här åxå Glad

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

[Morfalum]
2011-03-07, 17:08
#40

Hallå folk. Jag heter Varg eller Andreas, båda funkar. Hemma heter jag Andreas, vissa polare kallar mig Varg. :)

Jag är 22 och bor i norra Uppsala.

Pluggar till lärare, för tillfället, engelska för gymnasiet men jag har tänkt om och ska hoppa på musik för lägre stadier. Det blir mindre studieskulder och då får jag hålla på med något jag älskar.

Har 15 hp i praktiskt filosofi, något jag kan rekommendera att läsa, det berikar diskussioner och ger dig fler perspektiv på tillvaron! Min egen filosofi är LaVeyismen, vilken i sin tur har influenser från den mer kända Ayn Rand, dock i mer reiligiös och fantasifull form.

Yes, som sagt älskar musik och natur, och filosofi. Det är spännande ämnen och att diskutera kring dem är trevligt. :)

Moonwing
2011-03-24, 19:18
#41

Tack,Alde!..kunde skrivit mer om mig själv-men har jättesvårt att beskriva mig själv..kanske skulle tillägga att jag är, en "hon"  Flört

-Fö trevligt med en djup sajt-sida, till!.. att besöka! Tungan ute

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

SharonTate
2011-06-20, 21:58
#42

Hejsan, mitt namn är Robin, jag är snart 20 år och är en arbetslös kille som enbart sitter vid datorn och filosoferar samt diskuterar. Jag ska till våren söka in på Komvux (alt. Folkhögskolan) för att läsa upp mina ämnen och sedan börja studera som SO- eller filosofilärare.

Moonwing
2011-06-21, 15:43
#43

Varmt välkommen, Robin!

Hoppas du kommer å trivas hos oss..Flört

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Howliten
2011-06-21, 19:56
#44

Hejsa hejsan, Sanne heter jag. En människa som alltid är i mina bästa år. Flört

Har mycket tankar och tycker en mängd och inte alltid har jag rätt. Men ibland så… träffar jag minsann rätt! Skrattande

Har bestämt mig för att läsa lite filosofi. Ta till mig och fundera. Vilken bok jag ska leta reda på får jag väl se. Har du ett tips på en bra början så hojta till.
Jag tänkte oxå läsa artiklarna här för lite inspiration. Om jag ger mig in i några diskussioner får vi väl se. Ibland är det bättre att huka och titta på. Och ibland slänger jag mig in med liv och lust och får mig en och annan smäll men det är ok.

Några av er har jag stött på andra sajter här på iFokus.

Kram på er

Sanne

Jag är glad. Är du?

Aldebaran
2011-06-22, 10:07
#45

Howliten, ja våra vägar har ju korsats förr…. välkommen hit

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Moonwing
2011-06-22, 12:54
#46

Väkommen Howliten!!!Flört

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Howliten
2011-06-22, 21:11
#47

Tackar Skrattande

Jag är glad. Är du?

crinalina
2011-07-05, 20:50
#48

Hej, jag heter Carina och är en hobbyfilosof. Jag kan absolut ingenting om de olika filosofierna och bryr mig inte heller så mycket om vad andra tycker och tänker. Jag tar till mig det jag tycker är intressant och anpassar det till att passa mig och mitt liv och sätt att se på livet.

Jag är, precis som Howliten, alltid i minsta bästa år och jag älskar livet. Jag har en blogg där jag filosoferar lite på mitt eget sätt om livet på ett lite rådgivande och provokativt sätt.

Flyttade till Spanien för några år sedan och trivs på balkongen där jag kan sitta och filosofera och titta på horisonten, där havet slutar och himmlen börjar.

Min blogg om livskvalitet och hur man skaffar det; http://qualityinsideandout.com/

 

Sajtvärd på Law of Attraction

Moonwing
2011-07-05, 23:39
#49

Varmt välkommen crinalina!

Här finns det inga krav på kunskaper , utan detta forum är ju menat som en mötesplats för både de som kan, och de nyfikna..hur mycket man vill vara här är också fritt!

Härligt att det finns människor som gillar å mötas och så länge vi gör det med ömsesidig respekt är alla välkommna, vilken bakgrund vi än har!

..ser fram emot att få se dig  och övriga i nya samtal, på Filosofi!Flört

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Golvmopp
2011-08-03, 11:33
#50

Goddag!

Jag tänkar ibland ut små filosofier kring vanliga ämnen som glädje eller bussomkörningar.

Ska med glädje dela med mig av åsikter och tankar, och ska med lika stor glädje läsa om andras idéer.

Jag är en helt vanlig kille, blev nyss arton år, och är nästan alltid glad och välkomnande mot mina medmänniskor.

Må solen skina Er väg!

Moonwing
2011-08-03, 13:11
#51

Varmt Välkommen, Golvmopp! Här kommer du säkert att trivas-här är ämnesomfånget kolossalt!Flört

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

[Morfalum]
2011-08-04, 18:18
#52

#50 Underbart Golvmopp. Välkommen :D

[Strawman]
2011-09-10, 18:14
#53

Hej! Jag heter Christer och mitt nicknam är Strawman. Är 54 år. Arbetar som målare. Filosofi är ett fritidsintresseGlad Andra fritidsintressen är musik, film, läsa (mycket filosofi har det blivit), åka hoj… Bor i lägenhet i Norrtälje. Har en kisse som heter Maja. Är skild. Har två barn - pojkar 15 och 20 år.

Moonwing
2011-09-12, 17:46
#54

Välkommen, Strawman!Glad

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

[Borttaget]
[Borttaget] 
2012-01-04, 02:58
#55

Inlägget är borttaget

julklappen
2012-02-20, 15:29
#56

Hejsan, jag är född _58,är både fru,mormor,farmor,har 5vuxna barn och lika många barnbarn.Är uppvuxen i Katrineholm.Intressen.bland annat  skog och natur,växter,min familj, träffa olika människor och byta livserfarenheter.

Farwuq
2012-02-21, 06:25
#57

Välkommen Julklappen.

Glad

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Moonwing
2012-02-24, 23:01
#58

Ja, välkommen, Julklappen!Flört

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Människan
2012-04-29, 03:18
#59

Min presentation är lite blyg av sig så här initialt på forumet:

Jag är en lite lätt aktiv människa hyfsat mitt i livet.

Trivs bra med levenet.

Farwuq
2012-04-29, 08:17
#60

Du är välkommen.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Moonwing
2012-04-29, 14:05
#61

Välkommen, Människan!Flört

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Nilla
2012-06-01, 19:50
#62

Hej!

Jag heter Nilla och är Sajtvärd på Siames iFokus. Är också intresserad av filosofi och har pluggat lite på högskolan i Skövde - filosofi och neuropsykologi. Dessvärre hoppade jag efter en och en halv termin, men intresset kvarstår.

Tittar in här ibland och skummar igenom trådarna… Glad

Nilla - Moderator & medarbetare Siames IFokus

Farwuq
2012-06-01, 21:15
#63

Välkommen hit.

Glad

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Moonwing
2012-06-04, 14:53
#64

Välkommen Nilla!Flört

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

[kliinda]
2013-05-04, 23:11
#65

hej, linda här! Vet inte riktigt vad jag ska skriva, men jag

Gillar: grekiska och Arthur mytologin,  teater, gymnastik och cheerleading, psykologi, filosofi, DNA-tester med mera!

ogillar: när någon inte håller de den lovat, att någon ska behöva vara ensam (typ alla mot en)

Farwuq
2013-05-05, 07:07
#66

Välkommen till filosofi.ifokus

🙂

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Skorpion76
2014-03-29, 16:12
#67

Jag är en tjej på 37 år som heter Hanna. Jag är 164 cm lång och väger 75 kg. Jag har brungröna ögon och askblont hår. Jag har glasögon också och har haft det sedan ett års ålder och anledningen till det är att jag skelade så mycket. Jag är född med en cp-skada som har slagit ut större delen av min syn. Om man föds med en cp-skada är det inte alls ovanligt att man får problem med talet. Antingen genom att man talar otydligt och sluddrar eller att man inte pratar alls, men i mitt fall tog synen den största smällen. 

Min högra arm och han hänger inte riktigt med och det vänstra benet är två cm kortare än det högra. Benlängdsskillnaden är lätt att kompensera med en högre sula på alla vänsterskor, men det medför ändå att jag haltar när jag går och har ganska dålig balans. Mitt högra öga skelar, vilket innebär att det pekar snett emot det andra och latar sig medan det andra jobbar dubbelt upp.

Dessutom har jag ett fel på synminnet i hjärnan som kallas nystagmus och som innebär att jag inte kan hålla ögonen stilla. Om jag försöker fästa blicken på det jag tittar på bara flackar den. Det gör bland annat att jag saknar sidoseende och det innebär i sin tur att om jag ska titta åt sidan måste jag vrida på hela huvudet.

Den dåliga synen gör också att jag har orienteringssvårigheter som innebär att jag har svårt för att hitta och veta var jag befinner mig och att jag lätt missar nivåskillnader. För att veta var jag befinner mig måste jag gå samma sträcka flera gånger och så att säga nöta in på vilket sätt jag ska gå för att komma dit jag vill. Det är heller inte så särskilt lätt för mig att upptäcka ifall någon hälsar på mig om inte personen talar om det. 

Jag har även autistiska drag som bland annat innebär att jag har koncentrationssvårigheter samt svårigheter att organisera och planera det jobb jag ska göra. Nu har jag boendestöd som hjälper mig med det, men det krävdes att jag gick igenom en ordentlig utredning för att få det. Jag har även speciella intressen, vilket är typiskt för en person med autism. Det innebär att man har ett särskilt intresse som man verkligen går in för och tar reda på allt man bara kan om. 

Jag har även svårt för den sociala biten, vilket också är typiskt för autistiska personer. Jag kommer att återkomma till detta senare, men förutom detta är jag en alldeles vanlig tjej med vanliga intressen. Jag tycker om att skriva väldigt mycket, surfa på internet och ta reda på fakta. 
 
Jag gillar hästar också och förut red jag, men en mycket tragisk olycka som innebar att jag ramlade av hästen och bröt armen satte definitivt stopp för det. På dagarna jobbar jag på Daglig Verksamhet som är en sorts skyddad verkstad.

Där jobbar jag med data och packar skruv samt att jag en dag i veckan har praktik i stallet. På dagarna lyssnar jag på en engelsk-talande radiostation som spelar musik ifrån 80-talet och på nätterna brukar jag lyssna på Mix Megapol. Bäst gillar jag att lyssna på discomusik från 70-, 80- och 90-talet.

Mina största idoler är ett brittiskt syntpopband som heter Pet Shop Boys och den alpina skidlegendaren Ingemar Stenmark. När han åkte skidor stannade praktiskt taget hela Sverige av. Nu tror jag att jag fick med det mesta, men om det är något mer som du undrar över får du fråga mig!

 Energy Pethead
Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel

Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Farwuq
2014-03-29, 17:45
#68

Välkommen i gänget.

👋

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Skorpion76
2014-03-29, 17:47
#69

Heh, tack!

 Energy Pethead
Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel

Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

[HM-Liight]
2014-04-17, 20:08
#70

Hejsan!

Tog mig tid att läsa alla introduktioner, hoppas alla är kvar, verkar vara ett trevligt gäng 🙂

Jag använder bara mitt Nickname, eftersom mitt namn är så ovanligt så det är för enkelt "att hitta mig"…jag vill kunna skriva och dela med mig av tankar och erfarenheter, på ett otvunget sätt.

Är 44, gifte mig som 19-åring med min härliga make, som är 15 år äldre. Då hade jag en son som nästan var 2 och en nyfödd liten krabat på 2 månader. idag är de 26 (27 till hösten) och 25 år gamla. Till sommaren firar vi silverbröllop, 25 år, vilket är världsrekord i min släkt, då alla andra är skilda och separerade. Ingen i hela släkten, som är stor, bor ihop med den de skaffat barn med, sorgligt, men jag hade turen att hitta den riktiga kärleken och att ha den besvarad. 

Jag föredrar engelska forum, eftersom jag bara pratade engelska på mitt jobb de sista 10 åren.Psykologi och filosofi är favoritämnen för mig, eftersom jag jobbat så mycket med matematik, teknik och liknande. Det är skönt att dyka djupare in i sinnet, än att sitta och räkna…

Har jobbat som arbetsledare, där jag hade god nytta av mina två favoritämnen, eftersom det handlade mycket om att hjälpa och stötta personalen, så de skulle trivas och man fick en bra närvaro.

Har dock åkt in i den berömda väggen 3 gånger, rejält, då jag inte lärde mig ordet "nej" i tid… :) 

Tänk att det ska vara så svårt!! 3 bokstäver som tog mig SÅ lång tid att lära mig.

Jag läser mycket, är med i många slutna grupper på Facebook, där vi debatterar hej vilt och har kul. Humor är jätteviktigt för mig, ett gott skratt och god musik får mig gärna ur en dyster stämning som lätt kan dyka upp, tyvärr. Jag har mycket lite till övers för oärliga människor, det är bättre att säga som det är, för mig behöver man aldrig skämmas, jag dömer ingen, om det inte blir riktigt personligt. Det tar lång tid för mig att tappa respekten för folk, jag ger många, många nya chanser, men till slut kan en gräns komma, då jag drar mig undan och då är det för alltid. Är respekten borta, då försvinner jag och det kan aldrig ändras, tyvärr. Det är min Akilleshäl.

Mina föräldrar kom från Finland och Ryssland, men jag känner mig helsvensk, eftersom jag är född i Sverige och har bott här hela mitt liv. 

Köpte en egen liten julklapp den senaste julen, en liten kattjej, som någon galning hade lämnat i en bur på motorvägen i 2 dygn. 

Hon kom till ett jourhem, då vägde hon bara 800 gram. Sen kom hon till ett djurhem och jag hittade henne på nätet. Hon delar mitt hem med mig och min familj. Vi har haft katter i 20 år, jag skulle SÅ gärna vilja ha en hund, det vore en dröm att få, men min make vägrar. Det är den enda saken vi inte ser lika på, den envisa karln. Min finska sisu råder inte på hans hundvägran ..!

Nog om mig, ser fram emot att lära känna er, att få ta del av era tankar och funderingar, jag är nyfiken av naturen, så bli inte förskräckta om jag skriver mycket och frågar lika mycket 🙂

Moonwing
2014-04-23, 21:11
#71

😉Vilka härliga medlemmar! Jag tror de flesta som vågar sig på att lufta sina tankar öppet är rätt speciella i sin läggning..trevligt!😎

 Välkomna hit både Skorpion76 och HM-Light!!🙂

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Upp till toppen