Etikett01-allmänt
Läst 1954 ggr
[memoirsofaclone]
2017-05-08, 18:05

''Ta ingen skit''

Har märkt att det råder en sorts ''ta ingen skit''-trend. Elr trend kanske inte är rätta ordet då det varit så länge. Men ni vet, i låtar och berättelser osv. Man ska vara stark, självständigt, sätta sig själv först och inte ta någon skit. Men är detta verkligen bra? Måste vi inte ta skit ibland? Hur skulle samhället se ut om folk bara gick och inbillade sig att de ska kunna leva ett helt liv och bara slå ifrån sig allt? Som småbarn. Det är alltid sådana uppmaningar från typ artister och i ''tjejtidningar''. Tkr inte det är så bra, även om det kanske låter bra. Varför ska alla vara kaxiga för? Skadar ödmjukhet? Kändisvärlden borde komma på nåt nytt snart, det finns alldeles för många ''independent women'' som minsann aldrig tar någon skit. Låter otroligt ignorant och drygt enligt mig. 

(och innan nån feminist kommer och gnäller på att jag kritiserade ''independent women'' så menar jag att de verkar ha missuppfattat hela grejen, dessutom är jag tjej själv)

Aleya
2017-05-08, 18:58
#1

Man behöver väl inte vara kaxig för att inte ta skit. Men är någon dum och elak emot en så gör man bäst att inte ta skiten. Oavsett om det är någon som är "högre" som läkare eller någon annan där man är beroende av hjälp från. Men den beter sig som ett rövhål. Så jag tycker att ta ingen skit är bra. Man behöver inte vara elak för att inte göra det. Eller skulle du lägga dig ner med benen i vädret och låta den som var elak vinna bara för att du anser att det är kaxigt att inte ta skit?

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

JRSN
2019-01-04, 14:55
#2

Även om jag håller med 'Aleya' så förstår jag precis vad du menar, 'memoirsofaclone'. "Ta ingen skit" låter lite som det gamla budordet; "Ett öga för ett öga, en tand för en tand", dvs millimeterrättvisa utan plats för urskillning, rim och reson. Tror det handlar om en välavvägd balansgång; att inte göra våld mot sig själv men heller inte klampa fram som en Bärsärk. Att emellanåt ta en smula skit kan handla om att faktiskt ta ansvar i vissa situationer. Om alla skulle hålla på sin värdighet och betydelsefullhet så skulle det inte gå så bra i samhället.

Ett par exempel: Ingen skulle stiga åt sidan på trottoaren för att släppa fram mötande (som det tyvärr är nu). Ingen skulle vattna grannens blommor när denne var på semester. Och ingen skulle ens komma på tanken att tömma latrintunnan ute på lantstället, det kan ju "någon annan" göra.

……………………………………
Sajtvärd: Andar, Änglar & Demoner / Knackningsterapi
                      Hemsida: www.astromantra.se/

Aleya
2019-01-04, 15:55
#3

#2 personen har avslutat sitt konto på iFokus så du lär inte få svar.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Upp till toppen