Etikett026-medvetandefilosofi-kognitionsvetenskap
Läst 5375 ggr
rolnor
2010-11-08, 19:32

Vart är vi på väg?

Jag känner att jag nog saknar proggen, är för ung för att egentligen upplevt den, men jag tycker att samhället är lite konstigt just nu; Det saknas en röst som säger ; STOPP!! Se er omkring!

Jag tycker att det är läskigt med alla skönhetsoperationer på TV, man ska "se bra ut" långt över 45 års ålder, man ska ha sex tills man blir 60 (eller längre!?) kvinnor ska operera sej och ta hormoner, män ska knapra Viagra. Top Model ger ju ett skevt kvinnoideal, 2 meter långa skelett, visst har det funnits såna ideal tidigare, men det finns ingen som reagerar längre känns det som, det bara ångar på, och i bakvattnen så börjar unga tjejer skära sej.

Vart är vi på väg? I bästa fall är alla så medvetna att det inte behöver sägas, eller också närmar vi oss ren dårskap, vad tror ni?

"Det onda har vingar, men det goda tar sig fram med snigelfart." -Voltaire.

Maria
2010-11-08, 19:53
#1

Jag håller med dig i allt du skriver utom när det gäller sex.

I de populationsstudier jag arbetar i så visar det sig att de allra flesta 70+ har ett ganska aktivt och dessutom bra sexlivFlört

/Maria

rolnor
2010-11-08, 23:59
#2

Ja, det handlar kanske inte om sex, det är liksom den allmänna rovdriften på oss människor som stör mej, där sex deffinitivt är en del, "köp det här så får du ett bättre sexliv" trummas ut från reklam-TV, och, som sagt, det FINNS INGEN RÖST SOM SÄGER STOPP!!!!!Skrikandes

"Det onda har vingar, men det goda tar sig fram med snigelfart." -Voltaire.

Bergspuman
2010-11-09, 10:57
#3

Nutidsmänniskan har avlägsnat sig ganska långt från urtidsmänniskan!

Ijin
2010-11-09, 16:46
#4

bra sex kan du alltid ha <.< :) Människor är dårar och har alltid varit det, och lär nog förbli det:)

rolnor
2010-11-09, 18:55
#5

I så fall protesterar jag emot att alla håller på att bli smamma SORTS dårar!Skrikandes

"Det onda har vingar, men det goda tar sig fram med snigelfart." -Voltaire.

[Franko]
2010-11-09, 19:44
#6

Det är ingen som tvingar nån. Alla gör som dom vill. Visst finns det säkert dom som påverkas av det mer eller mindre(o den mår dåligt av det), men man kan ju även påverka i sin tur. Det är nog faktiskt allt man kan göra  ..påverka. Det blir som vi gör det! Snart blir det kanske "ute" ?

Jag gillar inte heller tex skönhetsoperationer, tycker det ser fult o konstigt ut. Men andra får ju göra som dom vill.

mulac
2010-11-16, 11:55
#7

En bra fråga : Vart är vi på väg? !

Är det någon som funderar kring detta nya fenomen som  blir större varje dag, ex. detta :http://www.fredsprojektet.nu/index.php?p=reportage&view=2

rolnor
2010-11-16, 20:47
#8

Kollade vaken.se

godis för alla konspirationsälskare, jag är lite skeptisk till sådant, men jag lämnar en dörr på glänt…

"Det onda har vingar, men det goda tar sig fram med snigelfart." -Voltaire.

[Evangeline90]
2010-11-21, 20:32
#9

Ja, jag har oxå ibland funderat kring detta. Vart är vi på väg? Men frågan kan oxå vändas och formuleras så här;

Vad är det vi strävar efter? Vart vill vi komma? Ibland känns det som att oavsett hur mycket vi försöker så kommer vi aldrig nå vårt "mål". Vi människor blir aldrig nöjda, och vad värre är, vi kan inte acceptera det som är. Till exempel vårt utseende. Kan vi inte bara acceptera att vi ser ut som vi gör, att vi en dag blir gamla. Det är naturens gång, att vi ser olika ut- fast ändå lika. För vi är ju trots allt människor.

Kan vi inte bara acceptera oss som vi är och sluta sträva efter något som är helt omöjligt att uppnå. Lätt och säga. Alla är vi påverkade.

Vad är vårt mål?

rolnor
2010-11-21, 22:13
#10

Ja, enligt reklamen;

"Glädje är BMW"

Skrikandes

"Det onda har vingar, men det goda tar sig fram med snigelfart." -Voltaire.

andreaslamufrom
2010-12-17, 23:20
#11

En mycket bra fråga. Individualismen och modernismen har fått grepp om oss på ett helt annat sätt idag, det är som ett äckligt virus som sprider sig över hela världen. Det enda man kan göra är att kämpa. Och jag håller med dig. Jag saknar det där som säger STOPP även om jag knappast var med när det fanns.

rolnor
2010-12-18, 02:55
#12

Kul med ett inlägg i den här relativt gamla (men aktuella) tråden, det ska opereras och botoxas, vaxas etc. handlar kanske mest om kvinnors måsten, finns andra krav för män.

"Det onda har vingar, men det goda tar sig fram med snigelfart." -Voltaire.

Maria
2010-12-18, 08:46
#13

#12 Jag håller med dig men jag tror ändå inte att själva utseendefixeringen är den mest destruktiva delen. Du skriver om botox, operationer, vaxning osv.

Jag är helt övertygad om att det hade vi gjort för 2000 år sedan också eller 4000 år sedan för den delen om möjligheter funnits. Människan har alltid velat försköna sin kropp på alla möjliga och omöjliga sätt.

Vad jag däremot tycker är det mest förödande är alla individuella krav på att man ska vara lycklig, lyckad, bra karriär, snälla barn, perfekt hem, bra sexliv och ett innehållsrikt privatliv med träning, matlagning i goda vänners lag osv.

Det får inte finnas utrymme till grå dagar, dagar då man känner sig aningen deppig. Man ska vara på topp hela tiden.

Man ska utvecklas personligen, hitta sig själv och hitta lyckan och det tror jag är bra mycket farligare.

Vi har tappat varandra på vägen. Allting handlar om den egna individen, JAGET. "Sköt dig själv och skit i andra" kan fungera emellanåt men oftast behöver vi varandra mer än vi kan ana.

/Maria

rolnor
2010-12-18, 14:51
#14

Du har rätt, men utseendefixeringen är en del avv "lyckohetsen" tror jag….

"Det onda har vingar, men det goda tar sig fram med snigelfart." -Voltaire.

[hilevij]
2010-12-26, 03:04
#15

#14 utseendefixeringen handlar väll iallafall om viljan att vara attraktiv?  Och i dagens samhälle ges både tid och möjligheter att bli allt mer intresserade av sitt egna (och andras utseende). Vet du inget bättre att ägna ditt liv åt så kan du ju sträva efter skönhet(alltså att bli mer attraktiv för det andra könet) och varför skulle det egentligen vara sämre än folk som rutar in sina liv åt andra saker?

andreaslamufrom
2010-12-26, 12:10
#16

#15 Tänk på alla dom som inte "duger". Dom som inte vill ägna sig åt detta och inte lägger all tid och pengar i världen på att vara snygga.  Vad tror du händer med dom? Problemet är tolkningsföreträdet som kommer uppifrån. De som har makt att slunga ut sina värderingar i media är det som har rätten att diktera. En norm skapas. Vad händer då? Vi får en norm och alla som inte platsar utestängs. Vad händer då? Alla känner sig så illa tvugna att "vilja vara attraktiva", det är väl ett faktum. Jag arbetar i skolan och lär mig mycket om mobbing. Du skulle bara veta hur många som mår dåligt.

#15, min syster har på senare tid börjat intressera sig för smink och skönhet. Problemet är att hon är 6 år. Hon började förskoleklass i höst och har kommit i kontakt med världen på ett helt annat sätt än tidigare, hon har upplevt vad som händer när dessa normer tar sig uttryck i en social gemenskap. I år önskade hon sig smink i julklapp! Man kan ju fråga sig om utseendefixeringen handlar om viljan att vara attraktiv, jag tror knappast att min syster vet vad attraktion är. Exemplena är många, min kusin Emilia, hon är 10 år, gick och vägde sig efter julbordet och sa förtvivlat till sin mamma att hon gått upp sedan hon ätit. Min andra kusin, Jessica laddar upp bilder på sig själv på facebook som ett stycke lammkött, också hon 12 års åldern. De är ju barn! Hur ska de kunna veta vad attraktion är, varför ska de behöva bry sig om att vara attraktiva? Min syster är 17 och lägger ner halva sina studiemedel på smink, hon tillbringade precis en halvtimme, timme av sin morgon åt att göra sig attraktiv. Problemet är att det är inte bara hon. Alla ska vara attraktiva och vissa duger inte. Ingen kan välja utan att det får konsekvenser. Du kan säga "jaa men de måste ju inte sminka sig om de inte vill! De får vara feta om de vill det, de behöver inte operera brösten om de inte vill. Det är helt upp till dem" Men då blundar du för verkligheten, då blundar du för att vi lever i ett hierarkiserat samhälle med hemska skönhetsideal där unga kvinnor mår allt sämre och sämre.

Upp till toppen