01 ALLMÄNT

Resa i tiden, genom psyket.

2011-06-20 22:24 #0 av: SharonTate

Detta är en tanke jag har grubblat på ganska länge, om det faktiskt stämmer rent logiskt.

 

Vi alla uppfattar verkligheten på olika sätt. Vissa ser spöken som verklighet, vissa gör inte. Tänk er att ni lurar er hjärna att ändra tidsuppfattningen. Att er hjärna spolar tillbaka allting till 5 år bakåt. Att allt ni ser är minnen, men minnena blir en verklighet och vi säger att detta varar i 12 timmar. Ni ser ut som ni gjorde på den tiden, ni vandrar runt i erat hus och allt ni ser är minnen. Överallt. Ni ser er själva, ni kanske t.om 'spelar' er själva i denna alternativa tidsuppfattning. Och ni går fram och pratar med er te.x pappa för 5 år sedan. Säger exakt de sakerna ni sa exakt den tidpunkten.

I min hjärna, så är detta riktig och logisk tidsändring, tidsresande. För ni reser i tiden, genom minnen. Men allt spelas upp som att det vore på riktigt. Och det är ju hjärnan som uppfattar verklighet och vad som inte är. Och hjärnan uppfattar detta som en verklighet, då det faktiskt händer i er hjärna. Därav slutsatsen - Man har rest i tiden, psykiskt.

Anmäl
2011-06-21 21:08 #1 av: Moonwing

Det är vanligt med sådana drömmar man återupplever de ögonblick som kanske varit oberabetade?, eller vem vet?

Tiden är endast något vi "ramar in", vår vardag med..den är ej linjär..vi själva väljer; dåtid, nutid, osv.för att kunna "greppa" nuet! (och komma längre i vår insikts-resa) ...oftast väljer vi även förklarings-teorier som ligger oss närmast för att vi förstår dem..å därigenom tror alla förstår dem, så fungerar de flesta..Skäms

Sinnet som ej är "plats-bestämt", har nog ingen som helst förankring i rumstiden, den kanske för oss går att mäta bäst, så.. enl. våra egna förutsättningar..-men vi har inga slutgiltiga bevis för att sinnet är begränsat till den biologiska hjärnan..möjligheterna är gränslösa, när det gäller vad vi kallar "sinne"!Flört

"Inom en människa av ljus, finns det ljus...När hon inte lyser, råder mörker."             (Evangelium enligt Thomas, 24)

  / Wingen

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.